listopad
Środa – 2.11.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,ser żółty /z mleka/, pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/
Pampuchy z musem bananowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, banany/
Kompot
Podwieczorek
Chleb grahamz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/,wędlina krakowska, papryka
Czwartek - 3.11.22 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajko, szczypiorek, herbata żurawinowa
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem/wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/
Spaghetti bolońskie/makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Jogurt owocowy/jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe/z płatkami owsianymi i kukurydzianymi
Piątek – 4.11.22 r
Śniadanie
Bułka grahamkaz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, wiejski twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką /ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/, herbata z cytryną
Obiad
Krupnik z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/
Sznycelki rybne w płatkach owsianych, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, ziemniaki, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Pischfinger kakaowy/wafle: mąka typ 500 – gluten, cukier, olej rzepakowy, śmietana 18%, sól; mus kakaowy: masło z mleka, cukier brązowy, kakao naturalne, mleko w proszku, woda/+ owoc sezonowy
Poniedziałek – 7.11.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,schab pieczony, papryka, herbata z cytryną
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem /wywar mięsny drobiowo: indyk; warzywny:, marchewka, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12% z mleka, przyprawy/
Makaron z serem białym, jogurtem naturalnym i brzoskwinią/makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, brzoskwinia/
Kompot
Podwieczorek
Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,mozzarella z oliwkami zielonymi i pomidorem
Wtorek – 8.11.22 r
Śniadanie
Chleb grahamz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, pasta jajeczna ze szczypiorkiem/jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/,kakao na mleku 2%
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/
Filet drobiowy w japońskiej panierce „panko”, ziemniaki, mizeria/filet z kurczaka, mąka pszenna - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%,świeży ogórek, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Jogurt naturalny /jogurt z mleka/ z owocami sezonowymi i chrupkami kukurydzianymi
Środa – 9.11.22 r
Śniadanie
Bułka grahamkaz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/,twarożek biały/ser biały z mleka/ + dżem wiśniowy, herbata z cytryną
Obiad
Krem brokułowo-groszkowy z grzankami z bagietki/brokuły, groszek zielony, ziemniaki, cebula, masło, naturalny bulion z warzyw, śmietana, grzanki pszenno- gluten, przyprawy/
Sznycelek mielony, kasza gryczana, kapusta zasmażana/mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta - gluten,kasza gryczana, kapusta biała, mąka orkiszowa - gluten, koperek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Pana cotta z sokiem malinowym/mleko, jogurt naturalny, śmietana 30%, cukier, żelatyna, maliny mrożone/+ owoc sezonowy
Czwartek - 10.11.22 r
Śniadanie
Kaszka manna na mleku z sokiem owocowym/mleko/, chleb staropolski z masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/
Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka/mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Marchewka (talarki), kalarepka + pieczywo chrupkie/gluten/
Poniedziałek – 14.11.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, ogórek świeży, herbata z cytryną
Obiad
Krem z pomidorów z grzankami/wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Leniwe z musem z truskawek i jogurtu naturalnego /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, ser biały z mleka, masło z mleka, truskawki, jogurt naturalny, cukier/
Kompot
Podwieczorek
Weka/mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasztet pieczony/mięso wp., jajko, mąka pszenna, mleko w proszku/, papryka czerwona
Wtorek – 15.11.22 r
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymii żurawiną/mleko, płatki jęczmienne - gluten/, chleb grahamz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, jajko, sos jogurtowo – majonezowy, herbata z cytryną
Obiad
Krupnik z kaszy jęczmiennej i kaszy bulgur/kasza jęczmienna - gluten, kasza bulgur - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/
Penne z kurczakiem i ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym /filet drobiowy, szpinak mrożony, śmietana 18% z mleka, mąka pszenna - gluten, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/
Kompot
Podwieczorek
Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, powidła śliwkowe
Środa – 16.11.22 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, pasta serowo - paprykowa/ser biały z mleka, papryka czerwona, jogurt naturalny/,herbata z cytryną
Obiad
Zupa kalafiorowa z łazankami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: kości cielęce, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/
Gołąbki cygańskie z mięsem i ryżem w sosie paprykowo - pomidorowym, ziemniaki/mięso wieprzowe, kasza jęczmienna - gluten, ryż, kapusta, pomidory pelatti, papryka, śmietana 12% z mleka, ziemniaki, mleko, masło z mleka, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Mus owocowy z jogurtem naturalnym/jogurt z mleka/,biszkopty /gluten, mleko, jajko/
Czwartek – 17.11.22 r
Śniadanie
Bułka grahamkaz masłem /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/,schab pieczony, papryka, herbata owocowa
Obiad
Żurek staropolski z kiełbasą i ziemniakami/wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/
Naleśniki z jabłkami i polewą jogurtową/mąka pszenna - gluten, mąka żytnia- gluten, jajka, mleko 1,5%, jabłka, cukier brązowy, jogurt naturalny z mleka/
Kompot
Podwieczorek
Chleb grahamz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, domowy humus/ciecierzyca pomidor, suszony pomidor, olej rzepakowy, sezam/
Piątek – 18.11.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,ser żółty /z mleka/, pomidor, kakao na mleku 2%
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem /wywar mięsny: kaczka, śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Ciasto czekoladowo - bananowe/mąka pszenna - gluten/, mąka razowa, banany, kakao naturalne, cukier trzcinowy, jaja, proszek do pieczenia - gluten/,olej rzepakowy/+ owoc sezonowy
Poniedziałek – 21.11.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka wiejska, pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem/wywar mięsny: skrzydła z indyka; wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, makaron pszenny- gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/
Ryż z musem owoce leśne/ryż, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, borówka, jeżyna, malina/
Kompot
Podwieczorek
Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,filet z indyka, papryka
Wtorek – 22.11.22 r
Śniadanie
Pszenica w miodzie z mlekiem 2%,chleb graham/mąka żytnia, pszenna – gluten/,z twarogiem /z mleka/ i konfiturą owocową, herbata z cytryną
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą bulgur/wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, kasza bulgur - gluten, przyprawy/
Medalion drobiowy, ziemniakiburaczki zasmażane/mięso mielone drobiowe, jajka, bułka tarta - gluten, przyprawy, ziemniaki, buraki, śmietana 18% z mleka, masło, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Galaretka domowa malinowa z owocami/woda, żelatyna, maliny, stewia w proszku/, wafle ryżowe
Środa – 23.11.22 r
Śniadanie
Bułka kajzerkaz masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, pasta włoska: twarożek z pomidorami suszonymi i bazylią /ser biały z mleka, suszone pomidory, bazylia, olej lniany/, herbata z cytryną
Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami/wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, ziemniaki, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/
Pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem/mięso mielone wieprzowo – wołowe, jajka, mąka pszenna typ 500 - gluten, śmietana 30% z mleka, kasza jęczmienna – gluten, kapusta pekińska, pomidor, ogórek, oliwa z oliwek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Deserek waniliowy/twarożek z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier waniliowy/, ciasteczka owsiane
Czwartek - 24.11.25 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,ser żółty/z mleka/, pomidor, herbata z cytryną
Obiad
Krem z pieczonej papryki, pomidorów z groszkiem ptysiowym/wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, papryka, śmietana 30% z mleka, groszek ptysiowy, przyprawy/
Pierogi z mięsem/wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/, sałatka z ogórka kiszonego, pomidora i cebulki /ogórek kiszony, pomidor, cebula, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Budyń czekoladowy/mleko, mąka ziemniaczana, kakao, cukier/, pieczywo chrupkie 3 zboża /mąka pszenna, żytnia – gluten/
Piątek – 25.11.22 r
Śniadanie
Bułka grahamkaz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/,pasta rybna ze szprotki w pomidorach/szprotka - ryba, jajka, ser biały, papryka, cebula, przyprawy/,kakao na mleku 2%
Obiad
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/
Makaron „muszelki” z prażonymi jabłkami oraz polewą jogurtową – karmelową /makaron pszenny – gluten, jajko, jabłka, cynamon, jogurt z mleka, przyprawa: wanilia/
Kompot
Podwieczorek
Chleb grahamz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, + surówka z marchewki z brzoskwinią i słonecznikiem /marchewka, brzoskwinia, jogurt naturalny, słonecznik/+ owoc sezonowy
Poniedziałek – 28.11.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/,szynka gotowana, pomidor,kawa zbożowa inka /kawa inka – gluten, mleko/
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem /wywar mięsny: kaczka, śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/
Spaghetti bolońskie/makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Weka/mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy/, pasztet pieczony/mięso wp., jajko, mąka pszenna, mleko w proszku/, papryka czerwona
Wtorek – 29.11.22 r
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem/mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, ser żółty /z mleka/, ogórek zielony,herbata z cytryną
Obiad
Zupa kalafiorowa z łazankami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: kości cielęce, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/
Polędwiczki drobiowe w sosie warzywnym, kasza bulgur, ogórek kiszony /filet z kurczaka, marchewka, seler, cukinia, papryka czerwona,śmietana 18% z mleka, mąka orkiszowa - gluten, kasza bulgur, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Kisiel domowy wiśniowy/wiśnie mrożone, mąka ziemniaczana, woda, cukier/,ciasteczka owsiane
Środa – 30.11.22 r
Śniadanie
Chleb grahamz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/, jajko, sos jogurtowo – majonezowy, szczypiorek, herbata z cytryną
Obiad
Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /wywar mięsny: mięso wołowe, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/
Podudzia pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem /podudzia z kurczaka, ziemniaki,fasolka szparagowa, masło z mleka, przyprawy/
Komp
Podwieczorek
Koktajl owocowy na kefirzez płatkami owsianymi i kukurydzianymi/kefir z mleka, owoce: borówki, maliny, płatki owsiane - gluten/
Czwartek – 1.12.22 r
Śniadanie
Chleb pszenno-żytniz masłem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/,schab pieczony, ogórek kiszony,herbata z cytryną
Obiad
Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/
Pierogi z truskawkami i polewą jogurtową/mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna - gluten, jajka, truskawki, jogurt naturalny z mleka, cukier/
Kompot
Podwieczorek
Ciasto ucierane z jabłkami/mąka pszenna -gluten, mąka razowa, jabłka, cukier trzcinowy, jaja, proszek do pieczenia – gluten, olej rzepakowy/+ owoc sezonowy
Piątek – 2.12.22 r
Śniadanie
Bułka grahamkaz masłem/mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka/,wiejski twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką /ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/, herbata żurawinowa
Obiad
Krem z pieczonych buraczków z czosnkiem i grzankami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, czosnek, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/
Kompot
Podwieczorek
Kaszka manna na mleku z musem owocowym/mleko, jogurt naturalny, cukier, owoce sezonowe/